Tambah sedap jika dimakan dengan budu(hihihi)
Resepi ini bukan saja boleh digunakan untuk petola dan labu air
malah boleh ditukar dengan pucuk nidin,cekur dan lain-lain.
Tapi mama lebih suka petola dan labu air.
1 labu air saiz sederhana/petola-dipotong
isi ikan panggang atau ikan rebus
2 biji bawang merah
2 biji bawang putih
1 sb lada hitam
1 sb budu/belacan
garam
1 liter air
1. Tumbuk hingga lumat bawang merah,bawang putih, lada hitam dan isi ikan.
2. Masukkan labu/petola dan bahan2 yg ditumbuk ke dalam periuk.
3. Masukkan budu/belacan dan garam
4. Masak hingga mendidih dan hingga labu/petola lembut.
ohhh sungguh ketinggalan daku...huhu
ReplyDeleterupa2nya dah banyak blog ini ditulis...
I followww & boleh copy resepi jugok
hihihi
hihihi...
ReplyDelete